Leden

De dorpsraad bestaat op het moment uit 5 leden. In verband met privacy kiezen sommige leden ervoor niet op de website vermeld te worden.

Marc Baks, Voorzitter

In 1967 geboren in Groenlo, Achterhoek. Via Oost Duitsland en Maarssen uiteindelijk in 2015 in Kockengen beland. Ik voel me hier erg thuis omdat ik merk dat mentaliteit en gewoonten niet zo heel veel verschillen van waar ik ben opgegroeid. De Achterhoek is boerenland met boerenverstand en groeten we elkaar op straat als we elkaar tegenkomen. Ook al ken je elkaar niet. Ik ken dat niet van andere plekken totdat ik in Kockengen terecht kwam. Min of meer een boerendorp met dito mentaliteit. Ik hou daarvan.

In juli 2020 heb ik mij aangemeld bij het toenmalige Dorpscomité, nu Dorpsraad, omdat ik zag wat er allemaal misging bij het plaatsen van de nieuwe witte brug over de Heicop in 2019. Als individu werden mijn bezwaren bij de gemeente niet gehoord en dus heb ik mij gemeld bij het Dorpscomité waar ik mij uiteindelijk als lid had aangemeld.
Via het Dorpscomité kan beter en makkelijker het gesprek met de gemeente aangegaan worden. Dit is belangrijk heb ik gemerkt, omdat er vanuit de gemeente wel eens besluiten genomen worden die niet altijd ten goede komen aan de omgeving waarin wij wonen.

Willem Boele

Foto door Jan van der Wolf

In de buurtschap Portengen ter wereld gekomen op 18 augustus 1947. In 1974 getrouwd en inwoner geworden van het oude dorp op de Voorstraat. Nog maar amper aldaar gevestigd werd ik gevraagd om bestuurslid te worden van de Oranjevereniging en van de Voetbalvereniging. Van de Oranjevereniging ben ik dat nog steeds , nu anno 2020 in 3 functies :secretaris ,voorzitter en penningmeester. Ook bij de voetbalclub heb ik vele jaren diverse functies vervuld totdat ik op 55 jarige leeftijd (in 2002) stopte met voetballen.

Voorts ben ik al sinds 1975 de vaste gemotoriseerde dorpsomroeper met een vergunning voor het leven. Ook richtte ik in 2002 de lokale omroep Radio Polderland op welk station op 1 januari 2011 opging in RTV Stichtse vecht na de gemeentelijke herindeling. Daar ben ik nog steeds actief als TV en radiopresentator op de zaterdagavond van het programma : “De geheime zender“.

Sinds oktober 2019 maak ik deel uit van het dorpscomité.
In het bedrijfsleven heb ik tot aan mijn vervroegde pensionering (2005) ruim 35 jaar gewerkt bij ABN Amro Amsterdam in tal van functies. Voor ons mooie dorp Kockengen wil ik mij inzetten waar dat nodig is.

Richard Oostveen, Penningmeester

Richard zit al vele jaren in de dorpsraad en woont met veel plezier in Gieltjesdorp.

Dick van Egmond, Secretaris

In 2018 verhuisden mijn vriendin en ik naar Kockengen en al snel hebben we onze draai gevonden in het dorp. Later dat jaar werd onze eerste zoon Fosse geboren en in 2020 onze tweede zoon Maas (in Kockengen!). We genieten van de rust, de natuur en de mensen van het dorp. Werkzaam voor bol.com in de IT en derhalve al snel gebombardeerd tot webmaster.

In de dorpsraad hoop ik een bijdrage te kunnen leveren ons dorpje mooi te houden en mooier te maken.